Testimonials

Nicole: "Niks doen, maakt het alleen maar erger!"


Hieronder het verhaal van Nicole, studente aan het ROCvA met een geslaagd schuldhulpverleningstraject. Nicole is naar de budgetcoach gegaan, toen zij ongeveer 12.000 euro schuld had. Alle schuldeisers zijn akkoord gegaan met de aflossingsvoorstellen en aan de betalingsregelingen wordt iedere maand netjes voldaan. Nicole ervaart minder stress en kan zich daardoor weer volledig richten op haar studie, haar zoontje en de leuke dingen in het leven.

 

"Ik ben 24 jaar en ik had zoveel schulden dat ik me niet meer kon concentreren op school. Ik maakte me elke dag druk over wat ik zou aantreffen in de brievenbus. Weer een brief van een deurwaarder, een nieuwe schuldeiser? Ik was zo bang dat ik op een dag mijn hele inboedel zou verliezen. Wat ik in mijn huis had was niet veel, maar het was wel van mij. Ik wilde niet kwijtraken, wat ik met moeite heb opgebouwd. Er moest iets veranderen in mijn leven, want als ik zo doorging zou ik mijn zoontje tekort doen. Hij heeft er niet om gevraagd om geboren te worden. Ik heb hem op deze aarde gezet, dus ik moest ook voor hem zorgen. Na overleg met mijn man, heb ik besloten om hulp te zoeken voor onze schulden. Ik moest m'n trots en schaamtegevoel aan de kant schuiven als ik een betere toekomst wou voor mij en mijn gezin. Mijn mentor uit het eerste jaar heeft ooit verteld dat er een budgetcoach op school is die ons kan helpen met onze schulden en andere financiële vragen/problemen. Zo kwam ik bij Rosanne terecht.

 

Ik vond het eerste gesprek zo spannend! Ik moest met de billen bloot en vertellen over mijn situatie. Dat was iets dat ik niet eerder had hoeven doen, maar Rosanne gaf me het gevoel dat ik niet de enige was en dat ik de juiste stap heb genomen om mijn geldproblemen op te lossen. Elke keer dat ik een afspraak met Rosanne had, ging ik me beter voelen. Er kwam een oplossing, de schuldeisers gingen akkoord en ik kon eindelijk beginnen met het afbetalen van m'n schulden. Ik houd me aan de gemaakte afspraken met schuldeisers en het einde is binnenkort in zicht.

 

Ik zou andere studenten zeker aanraden hulp te zoeken bij een budgetcoach als ze financiële problemen hebben, want niks doen maakt het alleen maar erger! Ik spreek uit ervaring: zit niet stil! Ik ben nu een heel ander persoon, ik stress minder en de sfeer thuis is ook beter, want we werken samen aan een betere en schuldenvrije toekomst. We hebben het op dit moment financieel niet breed, maar ik weet dat als ik schuldenvrij ben ik de kans heb om mijn zoon meer te geven dan ik op dit moment kan. Hij is nu nog jong en merkt er niet zoveel van en daar ben ik wel blij om. Als hij 10 is en hij wil een laptop, dan kan ik die voor hem kopen, want dan zit ik niet tot over m'n oren in de schulden."