Alles over (vakantie)baantjes

TIPS vakantiebaantjes

 1. Gratis op vakantie? Neem een baantje op Terschelling of een van de andere eilanden. Of…. in het buitenland. Erg geliefd onder jongeren is een baantje op een camping of vakantiepark. Zo heb je een gratis vakantie en verdien je gelijk geld! 2 Klappen in 1.
   
 2. Een bijbaantje is lekker cashen. Vergeet niet om erna aangifte te doen bij de Belastingdienst. Dit kan een jaar later, t/m april. Vaak kun je een flink bedrag terugkrijgen. Aangifte doen kan heel simpel via de site van de Belastingdienst met je Digid. Heb je nog geen Digid en/of moeite met aangifte doen? Maak dan een afspraak met de budgetcoach bij jou op school.
   
 3. Zoek een baantje die aansluit bij de opleiding die je doet. Dit staat erg goed op je CV. En als je heel erg goed je best doet, wie weet mag je dan blijven bij dat bedrijf. Doe je bijvoorbeeld een ICT-opleiding, zoek dan een bijbaantje bij een ICT-bedrijf. Doe je juist een mode-opleiding? Ga dan werken in een kledingzaak of schoenenwinkel.
   
 4. Vertel iedereen die je kent dat je op zoek bent naar een bijbaantje. Misschien heb je wel iemand in de familie met een eigen zaak waar je kunt werken. Of wie weet heb je net een nieuw neefje of nichtje gekregen en kun je daar oppassen in ruil voor een zakcentje. Veel mensen vinden via via een baantje. Hoe meer mensen weten dat je op zoek bent, hoe meer mensen je kunnen helpen.
   
 5. Denk creatief! Natuurlijk wil je graag die ideale bijbaan, maar sommige baantjes die misschien niet ideaal lijken kunnen hartstikke leuk zijn! Houd het ook niet bij alleen vacatures zoeken op internet, in de stad, of het inschrijven bij een uitzendbureau. Hang bijvoorbeeld briefjes op bij jouw supermarkt in de buurt waarin je vertelt dat je je aanbiedt als oppasser, schoonmaker, huiswerkbegeleider, of welk ander werk je maar wilt doen. Of zet een advertentie op Marktplaats. Wat ook kan: briefjes ophangen bij jou op school.

Hoe vind ik een baantje?

 • Bedenk wat je wilt doen: dan kun je gericht zoeken.
 • Maak een top 3 van baantjes die jou leuk lijken.
 • Zoek op internet naar vacatures en reageer hierop per e-mail. Of wat nog beter werkt: ga langs.
 • Schrijf je in bij uitzendbureaus.
 • Wil je werken in een winkel? Maak dan een lijstje van winkels waar je wilt werken. Het kan zijn dat ze je bij de winkel alsnog vragen een sollicitatieformulier in te vullen, maar zo heb je in elk geval al een goede eerste indruk gemaakt.
 • Denk na over de indruk die je wilt maken. Bij een hippe kledingzaak zul je je wat anders moeten kleden dan in een sportzaak. Beter overdressed dan underdressed.