Nieuws

12 juli 2017 - Het team van School & Schuld staat voor je klaar!

Klik hier om de flyer met alle info te downloaden.

Flyer School en Schuld 052017.png

 

17 januari 2017 - Amsterdam verlengt opdracht School & Schuld

Het project School & Schuld gaat door in 2017! Het beleidsteam Zorg & Participatie van de gemeente Amsterdam vindt het project School & Schuld van Westerbeek een groot succes waarmee we in duidelijk aanwezige behoefte voorzien! Vandaar dat de gemeente Amsterdam heeft besloten om het project ook in 2017 voort te zetten.

De budgetcoaches van Westerbeek zijn er trots op dat ze jullie het komende jaar weer mogen ondersteunen bij je administratie of financiële zaken. Bij vragen of problemen kun je altijd terecht bij de budgetcoach: onze deur staat voor je open!

 

22 februari 2016 - Krijg jij nog geld terug van de belasting?

Check je centen aangifte inkomstenbelasting.jpg

 

4 november 2013 - De belastingdienst gaat op een andere manier uitbetalen, wat verandert er voor jou? 

Vanaf 1 december 2013 verandert het uitbetalen van bedragen. Door nieuwe wetgeving moeten de uitbetalingen op 1 rekeningnummer. Dat rekeningnummer moet op jouw naam staan. Dit voorkomt vergissingen en helpt fraude tegen te gaan. Een bedrag dat voor jou bestemd is, maakt de belastingdienst voortaan alleen nog over aan jou.

 

Verandert er iets voor jou?

  • Ontvang jij alle uitbetalingen al op 1 rekeningnummer dat op jouw naam staat? Dan verandert er niets voor jou.
  • Heeft de belastingdienst meerdere rekeningnummers van jou? En staan 1 of meer van deze nummers op jouw naam? Dan gaat de belastingdienst de uitbetalingen op 1 van deze rekeningnummers doen.
  • Hebben zij geen rekeningnummer dat op jouw naam staat? Dan vraagt de belastingdienst jou een rekeningnummer door te geven aan hun.

Als de belastingdienst de betaling op een ander rekeningnummer gaat doen, krijg je daar altijd van tevoren bericht over. Je kunt ook altijd zelf een rekeningnummer doorgeven.

 

Wat moet je nu doen?

Van de meeste mensen heeft de belastingdienst 1 rekeningnummer op naam. Hoor je daarbij? Dan hoeft je niets te doen. Verandert er iets voor jou? Dan ontvang je daarover van de belastingdienst een brief. Je kunt tot 1 maart 2014 een brief krijgen. Heb je een brief ontvangen? Kijk dan wat er voor je verandert. Heb je nog geen brief ontvangen? Kijk dan of er voor je iets verandert.

 

Welke bedragen betalen zij op 1 rekeningnummer?

De belastingdienst doet uitbetalingen op 1 rekeningnummer voor:

  • toeslagen
  • teruggaven inkomstenbelasting
  • teruggaven bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) 

 


26 september 2013 - De nieuwe CentenZo is uit! 

Het nieuwe schooljaar is begonnen en dus is er ook een nieuwe CentenZo uit! De slimme gids over budget en geld staat ook deze keer weer bombol met tips over geld, handige weetjes over de belastingen en andere zaken die je kunnen helpen om je financiën op orde te krijgen. Heb jij hem al gelezen? Vraag ernaar bij je budgetcoach! 

 

26 april 2013 - School en Schuld is officieel!

De Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam, ROCvA en ROC TOP hebben op woensdag 24 april het convenant School en Schuld ondertekend in het stadhuis in Amsterdam. Daarmee is School en Schuld officieel geworden. De budgetcoaches van Westerbeek zijn er trots op dat ze jullie de komende jaren weer mogen ondersteunen bij je administratie of financiële problemen. Al weten jullie steeds beter de financiële moeilijkheden op afstand te houden. Van de leerlingen met schulden is namelijk de gemiddelde schuld het afgelopen jaar behoorlijk gedaald! Bij vragen of problemen kun je altijd terecht bij de budgetcoach: onze deur staat voor je open!